Yükleniyor
Çocukluk dönemi aşı takvimi

Aşı takvimi

Bebekler ilk doğduklarından annelerinden aldıkları antikorlarla pek çok hastalığa karşı dirençli, bağışıklık kazanmış olarak doğsalar da bu uzun ömürlü bir bağışıklık değildir ve yaşamın ilk yılında etkisini kaybeder. Bu nedenle belirli aralıklarla aşı takvimi dahilinde aşı olmaları gerekir.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ve ülkemizde uygulanan aşı takvimi bebeğinizi veya çocuklarınızı en savunmasız oldukları zamanlarda sağlıklarını bozacak hastalıklara karşı erken yaşlarda korumak için tasarlanmıştır.

Bebeğinize neden aşı yaptırmalısınız?

Aşı, bebeğinizin ya da çocuğunuzun hastalığa yakalanmadan önce ilgili dönemde olabileceği hastalıklara karşı bağışıklığını artırmak amacıyla yapılır.

Aşı takvimi içerisindeki aşılar çocuğunuzu hangi hastalıklardan korur?

Hepatit B aşısı hepatit B’ye bağlı B tipi sarılık, siroz ve karaciğer kanserinden; BCG aşısı veremden; Beşli karma aşı Hib (Hemofilus influenza tip B) difteri, tetanoz, boğmacadan; Konjuge pnömokok aşısı zatürre, beyin iltihabı ve kan zehirlenmesinden; Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak Aşısı (KKK Aşısı) kızamığa bağlı zatürre, orta kulak iltihabı ve SSPE (subakut sklerozan panensefalit) hastalığından; Dörtlü karma aşı (DaBT – İPA) difteri, tetanoz, boğmaca ve çocuk felcinden; Hepatit A aşısı A tipi sarılıktan; suçiçeği aşısı suçiçeği hastalığından; Erişkin Tipi Difteri ve Tetanoz Aşısı (Td Aşısı) çocukların daha ileriki yaşlarınca tetanoz ve difteri hastalıklarından korunması amacıyla uygulanır.

asi-takvimi

Sizin için hazırladığımız aşı takvimi tablosunu  indirip bir çıktısını alarak, bebeğinizin ya da çocuğunuzun düzenli olarak yaptırılmanız gereken aşılarını takip edebilirsiniz.

Cevap yaz