Yükleniyor
ebeveyn_rehberi

Ebeveyn rehberi şimdi podcast olarak karşımızda

Çocuk yetiştirirken en çok ihtiyaç duyduğumuz bir uzmanın görüşü. Nasıl başa çıkacağımıza emin olamadığımız konularda kitaplar, internet araştırmaları, uzmanların sosyal medya paylaşımları imdadımıza yetişiyor. Ebeveyn olmak da bir eğitim istiyor sonuçta. Anne babalar için bir rehber de Novakid platformundan geldi. Ebeveyn Rehberi podcastinde bakın hangi başlıklar var.

 

Podcast dinlemeyi seven anne babalar burada mısınız? Sizin için faydalı olduğunu düşündüğümüz yeni bir podcast serisinden söz etmek istiyoruz. 4-12 yaş arası çocuklar için oyunlaştırılmış online İngilizce dersleri sunan Novakid, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Ebeveyn Rehberi podcastini başlattı. Bu röportajlarda Novakid, ebeveynlik ve çocuk yetiştirme alanındaki en güncel konuları tartışmak üzere uzmanlarla bir araya geliyor ve ebeveynlerin en çok merak ettiği soruları soruyor.

Novakid, ebeveynlere çocuk yetiştirme konusunda aradıkları bilgileri sunmak ve doğru kaynaklara ilk elden ulaşma imkânı sağlamak amacıyla Türkiye’de başlattığı projenin diğer ülkelerde de uygulanması ve daha fazla aileye ışık tutması hedefleniyor.

Bu girişim için şimdiye kadar alanında uzman 8 seçkin isim Novakid’e konuk oldu:

1- Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Özalp Ekinci

Konu başlığı: Çocuklarda Anksiyete Bozuklukları

Dr. Özalp Ekinci’nin kouk olduğu bu söyleşide çocuklarda kaygı bozuklukları hakkında bilinmesi gerekenleri ve uygulanması gereken yöntemleri konuşuluyor.

2- Dr. Elif Köşeli Şahin – Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Konu başlığı: Güneş Çarpması ve Tatilde Alınacak Önlemler

Uzm. Dr. Elif Köşeli Şahin’in konuk olduğu röportajda yaz aylarında çocukların karşılaşabileceği güneş çarpması, yaralanmalar ve gıda zehirlenmeleri gibi tehlikelere karşı neler yapılması gerektiğini konuşuluyor.

 

3- Çocuk Gelişimi Uzmanı Dr. Özge Selçuk Bozkurt

Konu başlığı: Üstün Yetenekli Çocuklar

Dr. Özge Selçuk Bozkurt’un konuk olduğu röportajda üstün yetenekli çocukların kimler olduğunu, nasıl fark edilebileceklerini, nasıl yetiştirilmeleri gerektiği ve var olan algıya karşı neler yapılması gerektiği konuşuluyor.

 

4- Uzman Dil Eğitimcisi, Yapay Zeka Uzmanı – Zeynep Jaggi

Konu başlığı: Çift Dillilik ve Doğru Bilinen Yanlışlar

Zeynep Jaggi ile gerçekleştirilen bu söyleşide yabancı dil öğreniminde en çok tartışılan konuları ele alınıyor ve “anlıyorum ama konuşamıyorum” olgusunu inceleniyor.

Konu başlığı: Yapay Zekanın Eğitimdeki Yeri ve Teknolojik Gelişmeler

Bu röportajda hedeflenen sonuçlara ulaşmak için güncel gelişmelere nasıl uyum sağlanabileceğini konuşulurken, Zeynep Jaggi medya okuryazarlığından eğitimde teknolojilere, güncel gelişmelerden yapay zekaya kadar tüm merak edilenleri yanıtlıyor.

 

5- Çocuk Gelişimi Uzmanı, Yazar Hatice Kübra Tongar

Konu başlığı: Bağırmadan ve Kardeş Kıskançlığı Olmadan Çocuk Yetiştirmek

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve 40’tan fazla kitabın yazarı Hatice Kübra Tongar ile gerçekleşen bu söyleşinin konusu kardeş kıskançlığı, söyleşinin ikinci yarısında ise bağırmadan ve psikolojik şiddet uygulamadan çocuk yetiştirmeye değiniliyor.

6- Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Emsal Şan

Konu başlığı: Sınav Kaygısı

Bu bölümde Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Emsal Şan ile sınav kaygısının nedenleri, belirtileri ve etkileri konuşuluyor. Ayrıca ebeveynlerin ve öğretmenlerin çocukların sınav kaygısıyla başa çıkmalarına nasıl yardımcı olabileceklerine dair ipuçları sunuluyor.

7- Uzman Klinik Psikolog & Psikoterapist Gülizar Şehitoğlu

Konu başlığı: Zor Konularda Çocuklarla İletişim Kurmak

Bu röportajda Uzm. Kl. Psk. Gülizar Şehitoğlu, çocuklara ve ebeveynlerin konuşmakta zorlandığı konulara nasıl yaklaşılması gerektiğinden bahsetti ve ölüm konusuna değiniliyor. Söyleşinin ikinci bölümünde ise çocuklardan gelen beklenmedik varoluşsal sorular ve bu sorulara nasıl cevap vereceğimizi bilemediğimiz durumlarda nasıl bir yaklaşım sergilememiz gerektiği üzerine konuşuluyor.

8- İletişim Profesyoneli Gamze Nurluoğlu

Konu başlığı: Dijital Ebeveynlik

Bu bölümde Gamze Nurluoğlu ile dijital kirliliğin arttığı bu çağda çocuk yetiştirirken göz önünde bulundurulması gereken yeni olgular konuşuluyor. Dijital ebeveynlik, sosyal medya kullanımı ve teknolojiyi hem kendimiz hem de çocuklarımız için nasıl fayda sağlayacak şekilde kullanabileceğimiz anlatılıyor.

Ebeveyn Rehberi’nde her iki haftada bir, yeni bir uzman ebeveynliğin kritik yönlerini inceleyerek bilgi ve görüşlerini paylaşmaya devam edecek. Röportajları bir Spotify’daki Ebeveyn Rehberi‘nden dinleyebilirsiniz.

 

Cevap yaz